Als je meer van je website wilt is een webapplicatie de uitkomst. Een webapplicatie maakt jouw westie vele malen interactiever. Zo is het bekende programma Salesforce een webapplicatie. Als je zo een software kan bouwen met een webapplicatie kan je er alles mee. Je kan een webapplicatie maken, maar je kan beter een webapplicatie laten bouwen.

Door wie?

Je kan het beste zoeken naar een webdesign partij. Over het algemeen zitten webapplicatie bouwers daarbij. Als je je zoektocht wilt toespitsen dan kan je het beste op zoek naar PHP. PHP is een programmeertaal voor online diensten die extreem flexibel is. Als je je het kan voorstellen, dan kun je het laten maken met PHP.

PHP dus?

PHP is geen verplichting, maar het is wel gemakkelijk. Een andere taal die populair is voor webapplicaties is Javascript. Ook hier kan ontzettend veel mee gedaan worden.

Waar moet ik aan denken?

Als je gaat voor een webapplicatie dan heb je een plan nodig. Als vuistregel kan je nemen dat je klanten zelfstandig taken wilt laten uitvoeren op je website. Bekijk dus goed je interne informatiestromen. Als je bijvoorbeeld data hebt die je klanten moeten bijhouden kan een webapplicatie een sterk portal zijn waar ze dit in kunnen zien en manipuleren. Maar je kan ook een webapplicatie gebruiken voor bijvoorbeeld een afsprakensysteem. Stel je voor hoe krachtig het is als je klanten realtime kunnen kijken waar nog ruimte is in het agenda, en meteen een plekje kunnen uitzoeken. Verder zijn er duidelijke service toepassingen die een webapplicatie kan vervullen. Als leverancier kun je bijvoorbeeld een portal hebben waar je klanten inzicht kunnen krijgen in je interne logistiek. Ik weet dat de concurrentie daarmee goed scoorde, wat me ook bewoog om een webapplicatie te laten bouwen. Een intern track and trace systeem schept vertrouwen.

Schaalbaarheid

Of een webapplicatie bij je past hangt ook af van de grote van je organisatie. Webapplicaties zijn er goed te schalen. Als je dus werkt met veel klanten of veel gegevens dan is dat een teken dat een webapplicatie een waardevolle toevoeging is. Wat het beste past is vooral ook iets wat je moet overleggen met je webbouwer. Veel staan open voor een gesprek waar je de opties verkent. Zij kunnen je wegwijs maken in wat wel en niet handig is. Ik zou daarom ook kiezen voor een webbouwer die gek genoeg in de buurt zit. Online zo bij uitstek op afstand moeten kunnen, maar direct contact werkt vaak veel soepeler. Je kan veel makkelijker je concept communiceren, terwijl zij gemakkelijk hun vorige werk kunnen tonen.