Je bent nieuw op het gebied van heftrucks, maar je bent op zoek naar de perfecte om te kopen. Hier zijn drie dingen die u moet weten voordat u uw aankoop doet. 1) U wilt weten welk type heftruck u nodig heeft. Er zijn drie verschillende soorten heftrucks: 2) U moet weten hoeveel het gaat kosten. Een nieuwe vorkheftruck kan ongeveer €35.000 kosten, maar een oudere kan slechts €5.000 kosten. 3) U moet weten welke veiligheidskenmerken de heftruck heeft. Sommige vorkheftrucks hebben veiligheidsvoorzieningen zoals een alarm als de vorken boven een bepaalde hoogte worden geheven, en sommige hebben een veiligheidskooi.

De heftruck

De vorkheftruck is een veelzijdig voertuig dat wordt gebruikt in magazijnen, fabrieken en bouwplaatsen om materialen op te tillen en te verplaatsen. Een vorkheftruck kan tot 5000 pond tillen. Het gebruikt twee sets vorken, één aan de voorkant en één aan de achterkant, om de materialen op te tillen. Wanneer materialen worden opgetild, worden ze op hun plaats gehouden door twee zijbalken die aan de vorken zijn bevestigd. De materialen worden op hun plaats gehouden door de balken totdat ze op de grond worden neergelaten.

Elektrische heftrucks

De elektrische heftrucks is het meest populaire type heftruck. Het is een accu-aangedreven heftruck, wat betekent dat hij niet op brandstof rijdt. De elektrische vorkheftruck wordt aangedreven door een oplaadbare batterij die kan worden opgeladen door hem in een stopcontact te steken. De batterij kan ook worden opgeladen door hem aan te sluiten op een speciaal laadstation. Elektrische vorkheftrucks hebben een bereik van ongeveer 15 mijl voordat ze moeten worden opgeladen. Ze zijn stiller dan benzinevorkheftrucks en stoten geen schadelijke dampen uit.

Budget heftruck

Een budget heftruck vind je op de tweedehandsmarkt. Het is een goede optie als u niet veel geld wilt uitgeven. Een tweedehands heftruck is misschien niet zo krachtig als een nieuwe heftruck. Het kan ook nodig zijn om te worden opgeknapt en gerepareerd voordat het kan worden gebruikt.

Veiligheidskenmerken

Sommige vorkheftrucks hebben veiligheidsvoorzieningen zoals een alarm wanneer de vorken boven een bepaalde hoogte worden geheven, en sommige hebben een veiligheidskooi.

Waarvoor gebruik je een heftruck?

Mensen gebruiken vorkheftrucks om materialen op te tillen en te verplaatsen. In fabrieken worden vorkheftrucks gebruikt om grote dozen met goederen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. In magazijnen worden vorkheftrucks gebruikt om pallets met goederen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Op bouwplaatsen worden vorkheftrucks gebruikt om bouwmaterialen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.