Op Instagram en Snapchat zie je veel afgetrainde lijven. Van meiden, jongens, bn’ers, influencers; noem maar op. Ik zou graag ook wel zo’n lichaam willen. Maar eigenlijk heb ik hier niet zoveel tijd voor. En soms heb ik ook gewoon geen zin om te sporten. Toch ben ik maar weer begonnen met naar de sportschool gaan. En ik heb een techniek uitgevonden waardoor ik dit deze keer wél volhoud. Mijn truc is om het sporten zo comfortabel mogelijk voor mezelf te maken. Wil je weten hoe ik dit doe? Lees dan snel verder.

Voor het sporten

Een ding waar ik een hekel aan heb is fietsen naar de sportschool. De sportschool is opzich redelijk dichtbij. Namelijk op een afstand van 20 minuutjes fietsen. Maar als het heel hard regent of waait lijken deze 20 minuten meer op een uur. Ook als het vroeg in de ochtend of laat in de avond is hou ik hier niet van, door het donker. Mijn eerste tip is dan ook om te zorgen dat je, als dit mogelijk is, met de auto naar de sportschool kan. Je zit droog en warm en kunt alvast een energievol muziekje opzetten. Dit maakt de drempel om te gaan veel minder groot. Hierdoor zal je dus sneller en vaker die kant op gaan.

Tijdens het sporten

Daarnaast vind ik het fijn om het sporten voor mezelf leuker te maken. Ik vind die apparaten maar saai, dus doe oefeningen met gewichtjes. En op muziek! Ik heb altijd mijn draadloze oortjes in terwijl ik de oefeningen doe. Op deze manier voelt het net als een soort dansen als je de oefeningen doet, alleen dan kost het iets meer moeite. Ook zorg ik dat ik mezelf lekker voel in mijn kleding. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd bent en je niks van anderen aantrekt. Kenzo heeft erg leuke truien, die ook voor het sporten erg comfortabel zijn. Want, er goed uitzien tijdens het sporten vind ik ook niet onbelangrijk haha!

Na het sporten

Na het sporten zorg ik dat ik mezelf beloon voor het harde werken. Natuurlijk niet met een chocoladereep of een ijsje, dat zou een beetje zonde zijn. Nee, vaak maak ik gewoon een lekkere salade. Salades zijn heel gezond, zeker als je er veel groenten in doet. Zo ben je dus extra goed bezig. En je kunt veel variëren in salades, waardoor je elke keer iets anders lekkers eet. Tot slot zijn eiwitshakes ook een goede beloning voor jezelf. Door de eiwitten in de shake gaat het herstel van je spieren sneller. En het smaakt heerlijk, net een echte milkshake!