De laatste tijd had ik tegen het einde van de middag steeds meer last van mijn rug. Het was een beetje een zeurende en af en toe stekende pijn. Ik vroeg mezelf af of dit kon komen. Verschillende mogelijkheden passeerden de revue. Zo dacht ik dat het misschien aan mijn matras kon liggen. Of misschien elke keer een verkeerde beweging bij het sporten. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het kwam door de stoel waar ik op zat tijdens het werken. Daarom ben ik (na een bezoekje aan de fysio) op zoek gegaan naar een ergonomische bureaustoel.

Overdreven

Misschien vraag je je af of het niet een beetje overdreven is om een te gaan kijken naar een ergonomische bureaustoel. Dat kan ik snappen. Zo dacht ik er in eerste instantie ook over. Een bureaustoel is toch een bureaustoel en klaar is kees.

Zo simpel zit het dus echt niet in elkaar. Wat ik al eerder aangaf, is dat ik last kreeg van mijn rug. Verder heb ik nog even rondgekeken op internet over mijn klachten. Ik stuitte op het feit dat er ook veel mensen zijn die geen last krijgen van hun rug maar meer van hun nek. Als tip las ik om eens naar de fysio te gaan en zijn of haar mening te vragen over dit onderwerp.

Bij de fysio hoorde ik dat deze klachten wel vaker voorkomen bij mensen. Zeker omdat er steeds meer werk is dat we zittend achter een bureau doen. De fysio vroeg mij of ik tijdens mijn werk op een gewone bureaustoel zit of op een ergonomische. Ik gaf uiteraard aan dat ik op een gewone stoel zat. Hij stelde voor om me eens te verdiepen in ergonomische bureaustoelen.

Ergonomisch

Uiteraard heb ik dat gedaan omdat ik graag van mijn rugklachten af wilde. Er blijken namelijk grote verschillen te zijn. Het belangrijkste verschil is dat een ergonomische bureaustoel er op gericht is om je lichaam te laten bewegen. Het is niet goed om de hele tijd stil te zitten en een statische houding aan te nemen. Deze stoel zorgt er voor dat hij er voor kan zorgen dat je niet te veel stil zit. Daarnaast zorgt hij ervoor dat je ondersteuning krijgt op precies de goede plekken.
Uiteraard zijn deze stoelen wel wat duurder dan de gewone bureaustoel. Zelf heb ik het er wel voor over. Ik heb namelijk gemerkt dat mijn klachten af namen en dat ik veel prettiger op de stoel zat.