Wie kent ze niet, de stekkerdozen? De beroemde stekkerdozen waardoor je altijd je kabels in een stopcontact kunt steken. Een stekkerdoos is ontzettend praktisch en neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt ze vaak mooi wegwerken achter een bank, een gordijn of een kast. Een stekkerdoos heeft meerdere stopcontacten waardoor je gemakkelijk al je stekkers in een stopcontact kunt steken. Je hebt ze in verschillende maten. Zo bestaat er een doos met drie stopcontacten, maar je hebt ze ook met meer stopcontacten. Het hangt er maar net vanaf wat voor jou het handigste is.
Stekkerdoos

Hoe werkt een stekkerdoos?

Een stekkerdoos heeft zelf ook een kabel met stekker die je eerst in het stopcontact moet steken. Pas dan kunnen ontvangen de stekkers die in de stopcontacten van de doos worden gestoken, stroom. Eigenlijk kan je deze doos dus zien als een verlengsnoer waarbij je meerdere stekkers tegelijk kunt gebruiken doordat je simpelweg meer stopcontacten tot je beschikking hebt. Dit kan ontzettend handig zijn als je meerdere apparaten tegelijk moet aansluiten en van stroom moet voorzien. De lengte van een snoer van de doos zelf is niet altijd even lang. Je hebt stekkerdozen met korte snoeren van maar 1,5 meter, maar je hebt ook stekkerdozen met langere snoeren. Je hebt zelfs stekkerdozen die een snoer hebben die je helemaal kan uitrollen en dus meerdere meters lang is. Dit kan heel handig zijn bij onder andere kluswerkzaamheden. Er is dus niet maar één formaat stekkerdoos. Ook de kleuren van een stekkerdoos kunnen verschillen. De meeste mensen kiezen voor een witte of zwarte stekkerdoos omdat deze kleuren minder opvallen in het interieur. Ook heb je stekkerdozen in andere kleuren, zoals blauw of zelfs roze. Het is maar net wat je het liefste wilt.

Waar zie je stekkerdozen?

Een stekkerdoos zie je tegenwoordig overal om je heen. Bij mensen thuis liggen vaak meerdere stekkerdozen om alle stekkers in stopcontacten kwijt te kunnen. Ook in kantoren, op vergaderlocatie vind je vaak diverse stekkerdozen. In de bouw gebruikt men soms speciale stekkerdozen die goed tegen zware omstandigheden kunnen. Sommige stekkerdozen kun je zelfs buiten gebruiken, ook als het een keer regent! Je kan de stekkerdozen vaak met en zonder snoer bestellen. De prijzen zijn dan ook bij de verschillende stekkerdozen anders. In sommige filialen kun je een stekkerdoos goedkoper krijgen, maar kijk dan wel altijd goed naar de kwaliteit. Een stekkerdoos is een goede investering en zijn ontzettend praktisch.