Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren weinig aandacht besteed aan de cyberveiligheid van hun IT-systemen. Het heersende idee is dat deze bedrijfjes toch niet interessant zijn voor hackers. Hoewel deze gedacht zeker al slecht is – hacker voeren namelijk veel ongerichte en niet specifieke aanvallen uit – wordt de aandacht voor het beveiligen van IT nu wel interessant omdat andere bedrijven in de keten jou de vraag stellen of je IT beveilig wel op orde is. Zij willen dan alleen zaken met jou doen als dat het geval is, want een goede veiligheid is belangrijk voor de betrouwbaarheid. Maar hoe toon je de veiligheid nou aan?

Wat is Iso 27001 Certificering?

Om dit probleem op te lossen is de Iso 27001 Certificering in het leven geroepen. Dit is een keurmerk of certificaat dat laat zien dat jouw beveiliging op onafhankelijke wijze is gekeurd en goed bevonden. Hiermee kan je aan jouw mogelijke of huidige handelspartners laten zien dat zij zich geen zorgen hoeven te maken om de cyberveiligheid van jouw IT-systemen. Echter, vele bedrijven zien op tegen het halen van dit certificaat, want het zou een zeer lang en kostbaar systeem zijn. Dit valt heel erg mee als je de goede ondersteuning krijgt.
Iso 27001 Certificering

Wat laat jij precies zien met het certificaat?

Met de Iso 27001 Certificering laat jij drie zaken duidelijk zien. Ten eerste neem jij de beveiliging van jouw IT-systemen serieus. Jij pakt de beveiliging echt professioneel aan in plaats van dat je er met de pet naar gooit. Ten tweede is jouw beveiliging echt beter geworden na het proces en weet jij waar je in de toekomst op moeten letten. Ten derde zal jij uiteindelijk kosten besparen want je bent effectiever aan het beschermen door je te focussen op de zwakke plekken. Kortom, het behalen van het certificaat brengt jou aanzien, verbetert je bescherming en bespaart je uiteindelijk kosten.

De fasttrack optie van Northwave

De fasttrack optie van de Iso 27001 Certificering bij Northwave zorgt ervoor dat jij het certificaat binnen zes tot negen maanden al kan halen. Het is niet zo dat de kwaliteit van het certificaat er minder op wordt. Dit proces is erop ingesteld om jouw beveiliging snel maar goed op orde te krijgen. Na het behalen van het certificaat word jij ook nog verder begeleid en ondersteunt om ervoor te zorgen dat het niveau van beveiliging hoog blijft. Zo weet je zeker dat je beveiliging altijd up to date is!