We houden allemaal van een behaaglijke warmte in huis. We functioneren beter en voelen ons beter als de temperatuur precies goed is. Dat is met traditionele verwarmingsmethodes soms lastig voor elkaar te krijgen. Een centrale verwarming met daarbij behorende radiatoren zorgt ervoor dat de lucht wordt verwarmd, niet zozeer de objecten of mensen in de ruimte. Omdat de lucht wordt verwarmd, is deze ook aan veranderingen onderhevig. Bij tocht voelt u de warmte uit de ruimte verdwijnen. Met (infrarood) ir panelen heeft u daar geen last van. Deze warmte hecht zich aan objecten en mensen en niet aan de lucht. Dat maakt een groot verschil in comfort!

Een infrarood verwarmingspaneel is energiezuinig

We willen graag meewerken aan een beter milieu, maar we zijn daar minder toe genegen als dat een aanslag wordt op onze portemonnee. Een infrarood verwarmingspaneel is energiezuinig. Dit zorgt voor twee voordelen: u werkt mee aan een beter milieu én u merkt dat, op een positieve manier, in uw portemonnee. Daarbij is infrarood warmte ook nog eens een fijne warmte, die niet benauwend wordt en niet drukkend. Infrarood is volledig elektrisch en u kunt er dus ook gebruik van maken op een locatie (bijvoorbeeld uw blokhut of schuur) waar geen gas aangesloten is.

Een infrarood paneel in de badkamer

In mijn nieuwbouwhuis heb ik overal vloerverwarming, behalve in de badkamer. In de badkamer heeft de projectontwikkelaar gekozen voor een infrarood paneel. Eerst vond ik dat een beetje vreemd, maar nu ik meer over infrarood weet, is het eigenlijk wel logisch. De badkamer is een plek waar je regelmatig komt, maar die niet de hele dag verwarmd hoeft te zijn. Een infrarood verwarmingspaneel is gemakkelijk te regelen qua temperatuur. Bent u in de badkamer? Dan zet u het paneel aan. Verlaat u de badkamer? Dan zet u het paneel weer uit. Dit zorgt er ook voor dat er minder energie wordt verbruikt.

Dat rode licht kan storend zijn, maar is niet nodig

Er zijn namelijk verschillende soorten infrarood verwarmingspanelen. Middengolf infrarood verwarming wordt vooral gebruikt om grote(re) oppervlakken zoals supermarkten en terrassen te verwarmen. Ook is dit de verwarming die gebruikt wordt in een infrarood-sauna. Deze vorm van verwarming geeft een donkerrood licht af. Wilt u geen extra verlichting in huis? Dan kunt u kiezen voor langegolf infrarood verwarming. Hier ziet u verder niets van, u merkt alleen dat de warmte zeer weldadig aandoet. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden voor infrarood verwarming in uw huis of kantoor. U zult versteld staan van de mogelijkheden.