De wereld van technologie voor bedrijven blijft zich in indrukwekkend tempo ontwikkelen. Nieuwe machines, computers en andere apparaten worden ontwikkeld om bepaalde processen makkelijker te maken. Vaak is het voor kleine bedrijven onhaalbaar om bij elke nieuwe ronde van verbeteringen meteen een upgrade uit te voeren. Het budget is vaak gewoon niet ruim genoeg om elke keer weer alle apparaten te laten vervangen. Toch zit er vaak behoorlijk veel waarde in het upgraden van bepaalde apparaten. Ook als je niet direct alles kunt vervangen kan het nog wel verstandig zijn om bepaalde dingen wel bij te werken. DAarom hier een aantal tips om zo goed mogelijk bij de tijd te blijven met een gelimiteerd budget. Kortom, er moeten keuzes gemaakt worden, en ik ga je daarbij helpen.

Update altijd de software

Bijna ieder bedrijf wacht wel eens met het uitvoeren van software-updates om dit op een later moment te doen. Dit kan uit gemakzucht zijn, maar ook omdat het belang ervan niet altijd wordt begrepen. Men denkt dan vaak, maar mijn versie werkt toch goed? Updates zijn er niet alleen om extra functies toe te voegen, maar voornamelijk om fouten in de software te herstellen. Dit is niet alleen vervelend voor de gebruiker wanneer er een probleem optreedt, ook zitten er concrete gevaren aan. Soms zijn er updates die bedoeld zijn om lekken te dichten. Een hacker of een virus zou via een lek in de software binnen kunnen komen wanneer de update niet gedownload wordt. Hele oude versies van software worden soms helemaal niet meer geüpdate, en dan is het gevaar al helemaal groot.

Zoek uit waar de meeste tijd verloren gaat

Computers die er tien minuten over doen om op gang te komen, internet dat ervoor zorgt dat updates uren duren of andere problemen met technologie kost al gauw veel tijd. Een werknemer kan dan zijn of haar taak niet uitvoeren, en zit eigenlijk maar een beetje te niksen. Of misschien is een ander systeem juist erg traag en is er vaak onderhoud voor nodig. Door een rekensom te maken van de tijd die verloren gaat en de kosten die ermee gepaard zijn, kan je gemakkelijk verschillende upgrades vergelijken. Stel een machine ligt elke drie weken een dag stil voor onderhoud, terwijl de nieuwere versie wel vijftien weken achtereen door kan. Voor elke vijftien weken dat deze machines draaien verles je vier dagen met de oudere versie ten opzichte van de ander. Zo kan je beter bepalen of je bij de elektronica groothandel een stel nieuwe computers besteld, of dat je juist een nieuwe machine voor productie aanschaft.