Als huiseigenaar wil je je huis en de spullen erin natuurlijk goed beveiligen. Die gedachten deel ik met je. Ik als huiseigenaar ben erg gehecht aan mijn spullen en zou die niet graag verliezen aan een inbreker. Daarom zat ik afgelopen week te denken aan de beveiliging in mijn huis. Is dit wel voldoende?

Upgrade naar een veiliger huis

De beveiliging in mijn huis bestaat op dit moment uit een alarmsysteem en een camera bij de voordeur. Dat leek mij een prima basis om mijn huis veilig te houden. Maar laatst deed ik een online test over de veiligheid van mijn huis en ik schrok van het resultaat. Volgens deze test is mijn huis niet voldoende beveiligd op dit moment. Daar moest verandering in komen, dus ik ben op onderzoek gegaan naar manieren om de beveiliging van mijn huis te upgraden.

Mistgeneratoren blijkbaar onmisbaar

Mijn onderzoek begon uiteraard op het internet. Hier werd ik plat gegooid met diverse fantastische alarmsystemen en camera beveiliging. Maar mijn huis is al uitgerust met deze systemen, dus dat leek mij geen upgrade voor mijn beveiliging. Na deze systemen kwam ik al snel terecht bij een beveiligingsapparaat genaamd ‘mistgenerator‘. Ik had nog nooit gehoord van een mistgenerator, dit beveiligingssysteem maakte mij nieuwsgierig.

Ik kwam terecht bij de website van mistalarm met een duidelijke beschrijving van een mistgenerator en wat dit staaltje techniek kan betekenen voor je integrale beveiliging. Een mistgenerator is een apparaat dat bij activatie binnen enkele seconden mist genereert in de ruimte waar deze geplaatst is. Hierdoor hebben inbrekers slechts een zicht van maximaal 30 centimeter. Je snapt dus ook wel waarom dit apparaat berucht is onder inbrekers. Een mistgenerator vergroot de pakkans van de inbreker. Wanneer de mist met een enorme snelheid de ruimte vult en zorgt voor een schrikeffect, levert dat je extra tijd op om deze ongenodigde gast te pakken te nemen.

Mistgenerator: onmisbaar beveiligingssysteem

De mistgenerator is in te zetten voor de beveiliging van diverse ruimtes, objecten en personen. Dit apparaat kan ik in mijn eigen huis gebruiken, maar is wordt ook door supermarkten gebruikt om plofkraken en inbraakpogingen te vermijden. Dit beveiligingssysteem wordt zeer gewaardeerd door supermarkten, dus voor een gezinswoning voelt dit ook als een goede keus. De mist die de generator creëert is ook niet schadelijk voor je meubilair en voor je eigen gezondheid. Na activatie van de mistgenerator krijg je de mist eenvoudig uit de ruimte door de ruimte te luchten.

Dit staaltje techniek is naar mijn idee de perfecte toevoeging voor de beveiliging van mijn huis. Misschien ook wel voor jou!