Het is heerlijk om tijd over te hebben. Zelf kies ik dan vaak om een film te kijken in mijn vrije tijd of te gaan sporten. Echter, als ik te veel vrije tijd heb, ga ik mij vervelen. Dit is nou juist niet de bedoeling, want vrije tijd moet je juist koesteren. Ik ben dus voor mij, en mensen die ook dit probleem hebben, op zoek gegaan naar leuke hobby’s die je kunt doen in de vrije tijd. Het aantal hobby’s is natuurlijk talloos. Vandaar dat ik mijn drie favorieten heb opgesomd.

Fotografie

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Met een goed plaatje kun je teruggaan in de tijd en het moment herbeleven. Daarom betekenen foto’s ook veel voor mij. Hoe leuk is het dan om zelf een goede fotograaf te worden? Om écht goede foto’s te schieten, is het belangrijk dat je een goede camera aanschaft met een goede lens. Ook is het belangrijk dat je de foto’s ergens op kwijt kunt, bijvoorbeeld op een micro SD kaart. Daarna is het een kwestie van oefenen. Belangrijk is ook dat je weet hoe het licht valt en welke uren het beste zijn om te gaan fotograferen. Zelf vind ik het leuk om dieren te fotograferen, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je op beeld wil zetten. Denk bijvoorbeeld aan families, natuur, baby’s, gebouwen etc.

Koken

Leuk én lekker! Door je in je vrije tijd te verdiepen in het koken en bakken, ga je vanzelf leren wat je echt lekker vindt. Als je de kneepjes van het vak doorkrijgt, eet je dus eigenlijk elke dag lekker en gevarieerd. Je kunt bijvoorbeeld kijken wat mensen eten uit een andere cultuur of een nieuw ingrediënt uitkiezen. Daarnaast kun je verschillende combinaties maken. Niet lekker? Dan probeer je het de volgende keer opnieuw. Je kunt ook gaan bakken, even leuk en heerlijk voor bij de koffie! Wat je ook op tafel zet, je maakt jezelf en je mee-eters ongetwijfeld blij. Op internet kun je verschillende forums vinden voor hobbykoks. Hierbij kun je recepten delen en vragen stellen. Hierdoor help je elkaar een handje.

Handlettering

Ik ben zelf fan van mooie woonaccessoires en keukenmateriaal waarop mooie teksten staan. Deze sierlijke teksten kun je ook zelf maken. Letters worden bij handlettering kunstig getekend en op een speelse wijze ingekleurd. Het fijne is dat alles mag! Je schrijft met de stijl wat jou het mooist lijkt. Je kunt boekjes kopen om het alfabelt op een sierlijke manier te leren schrijven en dit vervolgens om te zetten in zinnen. Vervolgens kun je ansichtkaarten, notitieblokjes, doosjes, etc. gaan decoreren.