Wanneer je een boot hebt, dan zul je deze af en toe over de weg moeten vervoeren. Bijvoorbeeld naar de winterstalling of naar een andere vaarplek. Daarvoor heb je dan echt een boottrailer nodig. Want hoe klein je bootje ook is, je kunt ‘m niet zomaar even op een aanhanger kieperen. Een boottrailer moet aan diverse eisen voldoen. Maar vergeet ook je auto niet. Om een boottrailer (met boot!) te kunnen en mogen trekken, moet ook je auto aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je kunt je hier uitgebreid over laten informeren bij een bedrijf dat je helpt aan een boottrailer. Het zou toch jammer zijn als je iedere keer een auto moet huren voor je ermee de weg op mag.

Met een boottrailer vervoer je je boot veilig

Natuurlijk heb je je boot niet aangeschaft om er mee over de weg te gaan. Maar soms ontkom je er echt niet aan. Als de boot bijvoorbeeld toe is aan onderhoud, of je wilt de boot voor de winter in de stalling plaatsen. Een goede, veilige boottrailer is dan echt belangrijk. Je wilt je boot natuurlijk zo veilig mogelijk vervoeren. Veilig voor jezelf, maar ook zeker voor de andere weggebruikers. Het is dan belangrijk dat je een trailer kiest die gemaakt is voor jouw type boot.

Een boottrailer achter de auto is even wennen

Wanneer je niet gewend bent om met een aanhanger te rijden, dan zal het rijden met een boottrailer achter je boot je nog niet meevallen. Je auto reageert totaal anders en bochten nemen en achteruit rijden kan een echte uitdaging zijn. Het is daarom altijd een goed idee om er nog een rijlesje (of twee) tegenaan te gooien. Zo kun je onder begeleiding nog even extra oefenen. Dit kan gewoon in je eigen auto en met je eigen trailer. Het is een kwestie van goed informeren bij de lokale rijschool.
Boottrailer

Een boottrailer moet goed vast zitten

Alle aandacht gaat vaak uit naar het vastzetten van de boot op de trailer. Maar je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat de trailer onderweg losschiet van je trekhaak. Hiervoor zijn diverse oplossingen bedacht. Het blijft altijd belangrijk dat de boottrailer in een goede conditie is en dat de mechanismen goed werken en niet (door) geroest zijn. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor je auto. Om veilig te kunnen rijden (met of zonder trailer) dien je er altijd voor te zorgen dat je auto in een goede conditie is.